perjantai 3. heinäkuuta 2009

Uutispäivitys ja mielenkiintoisia havaintoja

Gon opiskelu jatkuu ja päivittäisestä elosta on alkanut jo muodostua rutiininomaista: Aamulla kymmeneksi pelipaikalle noin sadan metrin päässä olevan kerrostalon ylimpään kerrokseen numero 20 (kerroksia on oikeasti vain 18, kun kerrokset 13 ja 14 puuttuvat mystillisesti välistä), siellä viime iltana tilatun aamupalan syönti, aamupäivän opetussessio, lounas, iltapäivän pelisessio, päivällinen, kauppa ja takaisin kämpille syömään kaupasta löytyneitä erikoisia ja naurettavan halpoja hedelmiä. Myös ulkomaisten osallistujien ja opettajien nimet ja naamat alkavat pikkuhiljaa yhdistyä ja painua mieleen.

Keskimäärin suomalaisten pelit ovat menneet ihan kohtalaisesti. Pelit pelataan siis parituksella iltapäivien pelisessioissa ja pelien jälkeen ne käydään läpi jonkun opettajan kanssa ja ansaitut haukut otetaan vastaan kiitollisina. Tähän mennessä Miikka-Antti-Ilkka-Mikko -akselilla voittoja on irronnut kaikista tai lähes kaikista peleistä. Pelkät voitot eivät tietenkään toki takaa (tarpeeksi) laadukasta peliä, ja ainakin itselleni palautetta on ropissut kuin sangosta kaatamalla. Tuukalla ja Juhalla menestys taas on ollut hieman päinvastaista.

Suomalaisporukalla on jo ensimmäisinä päivinä syntynyt perinteeksi pelata erikoisia govariaatioita, joiden vaikutus on ollut rentouttavaa, mutta ainakin hetkellisesti haitallinen Oikean Gon pelaamiseen. Heti alkuun Kiinaan saapumisen jälkeen innostuimme kokeilemaan Mikolta peräisin olevaa voimaneliögota, jossa kivien sijaan laudalle pelataan voimaneliöitä, jotka saavat mennä osittain päällekäin omien ja vastustajan kivien kanssa, jolloin päällekäin meneviä kiviä ei pelata. Seurauksena peliin syntyy ihan uudenlaisia tesujeita ja muotoja ja pelaamisen jälkeen tavallisen gon siirtojen lukeminen on vähän aikaa mahdotonta ilman voimaneliöiden vilisemistä silmissä. Lisäksi on pelattu vanhaa "kunnon" 4+1-gota, jossa neljän suoran saatua saa pelata yhden ylimääräisen siirron, ja tänään nelivärigota huomattuani sen olevan mahdollista yunzi-kivillä, jotka täällä vaikuttavat olevan käytössä joka paikassa. Kahta muuta väriä näillä seteillä pelatessa edustavat väärinpäin käännetyt mustat ja valkeat kivet.

Hinnat ovat olleet tietenkin oletetulla Kiinan tasolla, ja siksi olemmekin käyneet päivittäin jossain ravintolassa syömässä päivällisen. Eilen päädyimme ravintolaan, jossa saapumistamme edeltävä porukantynkä oli ilmeisesti käynyt jo aiemmin. Totesimme paikan yhteistuumin parhaaksi siihen mennessä, vaikka pian saapumisemme jälkeen Antin syntymäpäivää juhlistanut päivällinen kakun kera oli ainakin muutaman mielestä silti paras tähän mennessä. Uuden ravintelin reilun kymmenen ruokalajin herkullisen aterian hinnaksi koitui 35 yuania henkilöä kohti (yksi euro vastaa noin yhdeksää ja puolta yuania). Myös eksoottisiin hedelmiin, kuten mangustiineihin, duriaaneihin, dragon fruitteihin, lohikäärmeen silmiin ja joihinkin tunnistamattomiinkin, on ollut varaa, sillä nekin ovat täällä pilkkahintaisia. Siispä olemme herkutelleet niillä lähes joka ilta kauppareissun jälkeen.

Nelivärigosta innostuneina teimme tänään hieman laajemman kierroksen lähellä olevassa supermarketissa eriväristen kivien toivossa. Niitä emme harmiksemme löytäneet, mutta saimme silti todeta, että urheiluosastolta löytyy koripallojen vierestä mm. go-, xiang'qi- ja mahjongvälineitä. Hieno maa tämä. Maanantaina tosin on suunnitelmissa käydä Kiellettyyn kaupunkiin tutustumisen jälkeen ihan oikeassa gokaupassa (metroliput ovat kuulemma päätä huimaavat kaksi yuania suuntaan).

2 kommenttia:

  1. Olen esim. kateellisin! :'D Onhan jollakulla mukanaan kamera, että me Suomen kamaralla pysyvät saamme sitten tässä blogissa tai joskus myöhemmin jossain muussa tilanteessa Kiinan eksotiikkaa kuvien muodossa ihastella?

    VastaaPoista
  2. JOO KUVIA!! NÄYTTÄKÄÄ NIITÄ KUVIA! ja jos ei oo kameraa niin OSTAKAA, koska haloo ei ne voi paljoa maksaa..............
    en jaksa kirjautua googletilille sisään, oon laiska.

    VastaaPoista