keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Muurireissu

Toissapäivänä oli kiinanmatkallamme vuorossa pakollinen muurireissu. Herätys oli aikainen ja rankka, sängystä piti nousta jo noin puoli kuudelta tai aiemmin. Noin puolentoista tunnin bussimatkan päästä meitä odotti valtava rappusten kiipeäminen. Jo ennen muuria oli vastassa pisimmät rappuset mitkä olin siihen mennessä nähnyt.

Uusia pisimpiä portaita ei tosin tarvinut etsiä kauaa sillä itse muuri oli yhtä rappusta, varsinkin kun päätimme valita kahdesta kulkusuunnasta sen, joka lähti vuorenrinnettä ylöspäin. Muurilla kulkemiemme portaiden lukumääräksi laskimme yhteen suuntaan noin 2500. Kävelimme varsin pitkän matkan muuria pitkin kunnes kohtasimme portin joka esti matkan jatkamista. Tottapuhuen olimme siinä vaiheessa jo niin hikisiä ja uupuneita rappusten kiipeämisestä, että tuskin olisimme muutenkaan paljoa pidemmälle kyenneet nousemaankaan. Tällä korkeimmalla tavoittamallamme muurin tornilla pelasimme muutaman pelin gota, asiaankuuluvasti great wall -fusekia käyttäen. Upea paikka kaikin puolin. Ilma oli äärimmäisen sumuinen joten kovin hyvin eivät maisemakuvat onnistuneet mutta tässä jotain kuvamateriaalia:


Vuorella luikertelevaa muuria

Great wall -fusekista seurannut peli


Myöhemmin illalla innostuimme Ilkan ja monen muun go-opiskelijan kanssa lähtemään läheiseen nettikahvilaan pelaamaan tietokonepelejä. Paikka osoittautui varsin erilaiseksi kuin mitä suomalaiset nettikahvilat ovat. Itseasiassa, en ole varma myytiinkö siellä kahvia tai muutakaan suuhunpantavaa laisinkaan. Tämä niinsanottu nettikahvila oli siis kerrostalon kellarikerroksessa oleva tilava halli täynnä tietokoneita joita sai käyttää 4-7 yuanin tuntihintaan haluamansa tietokoneen varustelusta riippuen. Suurin osa nettikahvilan asiakkaista pelasivat eri pelejä mutta joukkoon mahtui useita jotka katselivat elokuvia tai käyttivät pikaviestintäohjelmia. Itse pelasin vain counterstrikeä mutta suuri osa porukastamme pelasi myös starcraftia ja ilmeisesti joukosta löytyi muutama varsin vahvakin pelaaja.

Eilen oli opetuspaikallamme ilmastointilaitteisto rikki, joten iltapäivän pelit olivat liiallisen kuumuuden takia peruttu. Pelaamisen sijaan lähdimme noin kymmenen hengen porukalla vierailemaan govälinekaupassa joka sijaitsee kaupungin eteläosassa. Mukaan tarttui Antilla äärimmäisen hieno mustasta kivestä valmistettu mahjongsetti, Mikolla puiset kupit sekä japanilaismallinen kivisetti jossa valkoisten kivien sijaan on punertavan ruskeat läpikuultavat kivet. Itse ostin noin kolmen sentin paksuisen laudan ja litteät yunzi-kivet joista valkoiset ovat hieman vihertävät.

Tänään saimme kämppäämme kaksi Amerikkalaista asukkia, Kurth ja Todd, molemmat vaikuttavat ihan mukavilta ihmisiltä. Toddia lentokentältä odottaessa Jeff, yksi opettajistamme, soitti innoissaan kertoen että hänen vieressään odottamassa istui sillä hetkellä itse Lee Sedol .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti