maanantai 27. heinäkuuta 2009

Kuulumisia Kiinasta

Blogaaminen on jäänyt viime aikoina hieman vähemmälle, joten tässä taas tietoa tapahtumista.

Ensinnäkin, kävimme viime viikon maanantaina kiertelemässä varsin tyylikkään Kesäpalatsin ympäristössä. Kyseessähän on siis keisarin mökki, ja melko keisarillinenhan tuo alue olikin: Pihalta löytyy muun muassa suurehko Kunming -tekojärvi ja sitä kiertävät rakennelmat ja järveä kiertävässä kapeassa pylväskatoksessa oli sisäpuolella pylväiden väleissä katon rajassa kaikenlaisia kuvia - myös gosta.



Hieman myöhemmin lähdimme seikkailemaan järvelle polkuveneillä. Asiaan kuului myös pieni kilpailu siitä, kenen vene käy ensin pyörähtämässä rantaa ja järven keskeltä löytyvää saarta yhdistävän sillan toisella puolella. Suomalaisveneemme oli tietenkin ensimmäisenä perillä. Kilpailun jälkeen yhdistimme voimat muiden veneiden kanssa muodostaen varsinaisen järven kauhun, jonka hulluista länsimaalaisturisteista kiinalaisetkin näpsivät valokuvia. Sotalaivan keskimmäisestä veneestä käsin ohjasimme koko kötöstystä ja pelasimme kesken jäänen pelin gotakin.

Suomalaisten vene lähdössä matkaan

Viikonloppuna järjestettiin leirillämme turnaus, jonka tulokset löytyvät täältä (turnaukseen osallistuttiin KGS-luokituksilla). Ennenkin turnausten kanssa tekemisissä olleet suomalaiset pääsivät toimimaan parittajan roolissa ja mielestämme tehtävässä onnistuttiin ihan hyvin. Turnausmenestys ei ollut kenekään osalta kovin erikoinen, jos Antin kakkossijaa ei lasketa.
Turnaus meneillään opetuspaikalla

Eilen kävimme 500 metriä korkean mäen ympärille pystyteyssä Xiangshan-puistossa, jossa on kuulemamme mukaan Pekingin korkein paikka. Portaiden kipuaminen suuntaan ja toiseen kävi taas ihan hyvästä liikuntasuorituksesta ja maisematkin olivat ihan komeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti