tiistai 30. kesäkuuta 2009

Esittely ja ensimmäiset päivät

Olemme siis viisi suomalaista gon harrastajaa, Antti, Ilkka, Miikka, Mikko ja Tuukka, ja osallistumme tänä kesänä Kiinassa, Pekingissä järjestettävään Experience Go in China -tapahtumaan. Tapahtuma alkoi osaltamme 27. kesäkuuta, jolloin saavuimme pitkien lentojen jälkeen Pekingin läkähdyttävän kuumaan ja kosteaan ilmastoon noin kuudelta aamulla paikallista aikaa (UTC +8).

Ensimmäinen päivä meni lähinnä tarvittavan esineistön (tyynyt, lakanat) hankkimisessa varsin korkealaatuiseen asuntoomme (varsinkin osallistumismaksuun nähden) ja aikaeroon ja paikalliseen ilmastoon totutellessa (joka ainakin allekirjoittaneelta on vielä hieman kesken). Piipahdimme myös pelipaikalla, jonne tapahtuman varsinainen opetus sijoittuu. Pelipaikalla söimme Ilkan ja Tuukan kanssa aamiaiset ja seurasimme hieman ammattilaispelaajien opetusta. Saimme myös ensisilmäyksen muihin leirin osallisiin, joita paikalle on ilmaantunut ympäri maapalloa.

Toisena ja kolmantena päivänä (sunnuntai ja maanantai) opetus alkoi kunnolla meidänkin osalta; jakauduimme eri tasoryhmiin, joissa opetus tapahtuu. Antti päätyi tietenkin huippuryhmään, jossa pelaajia on 4-danista ylöspäin, Ilkka pistettiin alempien danien ryhmään, minä, Mikko ja kuudes suomalainen, Juha, asetuimme korkeiden kyuiden porukkaan ja Tuukka sitä seuraavaan piiriin. Opetukseen on tähän mennessä kuulunut ainakin pelaamista ja pelien läpikäyntiä keskenään ja opettajan kanssa, josekeiden opiskelua, tsumegoiden ratkomista ja ammattilaispelaajia vastaan pelaamista.

Tänään olemme viettäneet lepopäivää. Aktiviteetteihin on kuulunut lähinnä syömistä ja pelailua kämpillä, ja blogaamiseenkin löytyi vihdoin aikaa.

1 kommentti: