torstai 16. heinäkuuta 2009

Heräteostoksia

Kävimme tänään suuremmalla porukalla viime blogauksessa mainitussa Etelä-Pekingistä löytyvässä govälinekaupassa, joka tarkalleen ottaen on parikerroksinen myymälätila, jossa on sekalaisia pikkuliikkeitä useita kymmeniä. Näistä liikkeistä toisen kerroksen ilmeisesti urheiluun liittyvistä liikkeistä ainakin neljällä on suhteellisen hyvät valikoimat gohon, xiang'qihin, länkkärishakkiin ja mahjongiin liittyviä pelivälineitä. Tällä kertaa mukaan lähti jalkalaudat sekä Ilkalle että Mikolle naurettavaan 1150 yuanin kappalehintaan, laadukas 200 yuanin magneettilauta itselleni, Antille punaiset koristeelliset kivikupit ja Antin upeaan onyksiseen mahjongsettiin sopiva tummareunainen mahjongpöytä (150 yuania) suomalaisporukalle. Näistä varsinkin Ilkan hieman tummemmasta puusta valmistettu lohikäärmekoristeinen jalkalauta oli todellinen heräteostos: Kysyimme hintaa lähinnä huviksemme, mutta 1800 yuanin lähtöhinta löi ällikällä ja yllättävän vähäisen tinkauksen jälkeen lauta olikin enää 1150 yuanin arvoinen. Kotiinkuljetusta mietitään tarkemmin tietenkin vasta ennen lähtöä...

Kämpille palattuamme oli tietenkin aika korkata ostetut kamppeet, ja monivärigotakin tuli kokeiltua Ilkan jalkalaudalla, Mikon ruskeilla ja mustilla kivillä, Tuukan vihertävillä yunzi-kivillä ja opetuspaikalta lainatuilla valkoisilla kivillä. Myös mahjongpöytä korkkautui semityylikkäästi allekirjoittaneen mangan-kädellä.

Eilisestä mainittakoon vielä, että kävimme tutustumassa hieman lähempää (Lotus Center -nimiseen supermarkettiin verrattuna) löytyvään hieman Valintataloa muistuttavaan pienempään kauppaan, joka ei antanut olemassaolostaan minkäänlaisia näkyviä viitteitä, vaan löytyi asuinalueelta erään kujan portaiden päästä. Jopa siellä oli yhden hyllyn "urheiluosasto", josta löytyi kuin löytyikin golautoja ja -kiviä. Reilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti